Be Umami
206 recenzji
Menu
Przystawki
Bao duet z szarpaną wołowiną
2 szt. bao, szarpana wołowina, pikle z czerwonej kapusty z kolendrą i imbirem, pikle z marchewki, rzodkiewka, sałata wakame, prażone orzeszki ziemne, kolendra/sałata, sos mango mayo, sos z orzechów ziemnych
Bao duet z kotlecikami z ciecierzycy
2 szt. bao, przyrządzone przez nas kotleciki z ciecierzycy z suszoną śliwką, suszonymi pomidorami, czosnkiem i kminem rzymskim, pikle z czerwonej kapusty z kolendrą i imbirem, pikle z marchewki, rzodkiewka, sałata wakame, prażone orzeszki ziemne, kolendra/sałata, sos mango mayo, sos z orzechów ziemnych
Śniadania
Szakszuka (wege)
orientalna szakszuka z 2 jajkami, z duszoną papryką, porem i kuminem, chrupiąca grzanka pszenno-żytnia
Bajgiel z łososiem
łosoś wędzony, ogórek zielony, serek śmietankowy, rukola lub sałata, koperek, sezam
Bajgiel z chorizo
podsmażana kiełbasa chorizo, ser cheddar, pasta śliwkowo-pomidorowa, rukola/sałata, sos ranczerski
Placuszki twarogowe (wege)
placuszki twarogowe, płatki migdałów, sos śliwkowo-pomarańczowo-imbirowy, owoce sezonowe
Jaja poche z duszonym szpinakiem na chrupiącej grzance (wege)
chrupiąca grzanka pszenno-żytnia, 2 jaja, szpinak, czosnek, por, sos ranczerski, sałata, ogórek, winegret
Bajgiel z grillowaną cukinią i tempehem (wegan)
grillowana cukinia, marynowany tempeh, marynowana rzodkiewka, glony wakame, pasta śliwkowo-pomidorowa, rukola/sałata, majonez wegański kolendrowy
Jajecznica z chorizo na chrupiącej grzance
chrupiąca grzanka pszenno-żytnia, 2 jaja, chorizo, cebula, sałata, szczypiorek
Jajecznica na chrupiącej grzance (wege)
chrupiąca grzanka pszenno-żytnia, 2 jaja, cebula, sałata, szczypiorek
Dania główne
Curry Be Umami wegan
warzywa sezonowe, masło orzechowe, mleczko kokosowe, świeża kolendra, orzeszki ziemne, sezam, podawane z ryżem
Bao duet z szarpaną wołowiną
2 szt. bao, szarpana wołowina, pikle z czerwonej kapusty z kolendrą i imbirem, pikle z marchewki, rzodkiewka, sałata wakame, prażone orzeszki ziemne, kolendra/sałata, sos mango mayo, sos z orzechów ziemnych
Bowl z wołowiną
szarpana wołowina, pikle z czerwonej kapusty z kolendrą i imbirem, pikle z marchewki, rzodkiewka, kiszony ogórek, rukola, kiełki, sezam, domowy wytrawny sos śliwkowy i wegański majonez kolendrowy
Kociołek hiszpański wege
z cieciorką, papryką, cukinią i pomidorami
Strogonow ze schabu
kawałki schabu w sosie maślano-śmietanowym z pieczarkami, podawany ze szpeclami i kiszonym ogórkiem
Wołowina po burgundzku
wołowina duszona w czerwonym winie z marchewką, wędzonym boczkiem, czosnkiem, pieczarkami i szalotkami
Sos boloński
z kaszą pęczak
Butter chicken
z orzechami nerkowca, garam masalą, jogurtem i ryżem
Zupy
Krem z marchewki i imbiru
z mlekiem kokosowym, czosnkiem i bulionem warzywnym, podany ze świeżą kolendrą
Zupa krem z cebuli
ze smażoną cebulą, marchewką i ziemniakami
Zupa cebulowa
na bulionie warzywnym z cebulą i białym winem, podana z grzankami tymiankowymi
Zupa krem z buraczków
z imbirem, chilli, czosnkiem, mlekiem kokosowym, świeżą kolendrą i sokiem z cytryny
Zupa ogórkowa
z ogórkami kiszonymi, warzywami korzeniowymi, ziemniakami i bulionem warzywnym
Grochówka tradycyjna
z wędzonym boczkiem, bulionem warzywnym, selerem, marchewką, ziemniakami i porem
Barszcz z pomidorami i suszoną śliwką
z ziemniakami
Krem z pieczonych pomidorów i papryki
z czerwoną cebulą, bazylią i oliwą z oliwek
Zestawy
Zestaw dnia
Zupa dnia i Danie dnia