Bombay
3045 recenzji
Menu
Przystawki
Vegetables pakoras 150g
smażone warzywa w cieście z cieciorki podawane z sosem tamaryndowym
Spring rolls (3 szt.) 150g
tajskie sajgonki z warzywami lub kurczakiem
Vegetables samosas (2 szt.) 150g
smażone chrupiące pierożki nadziewane warzywami podawane z sosem tamaryndowym
Paneer pakoras 150g
ser paneer w cieście z cieciorki podawany z sosem tamaryndowym
Chicken samosas (5 szt.) 150g
smażone chrupiące pierożki nadziewane mięsem z kurczaka
Cheese balls (4 szt.) 150g
smażone kulki z ziemniaków i sera paneer z przyprawami serwowane z sosem miętowym
Dania główne
Korean chicken 350g
karmelizowane kawałki kurczaka po koreańsku z chrupiącym szpinakiem i ryżem smażonym
Mango prawn curry 350g
krewetki tygrysie w sosie z mleka kokosowego i świeżymi kawałkami mango. Podawane z ryżem basmati, sałatką warzywną, Raitą i Papadum i papadum
Dragon chicken 350g
plastry kurczaka smażone w woku z warzywami w słodko-ostrym sosie, podawane ze smażonym ryżem
Chilli chicken 150g
chrupiące kawałki kurczaka w słodko-pikantnym sosie chili
Fried tiger prawns (5 szt.)
smażone krewetki tygrysie w cieście
Red curry tofu 350g
tofu w gęstym czerwonym curry, z ryżem jaśminowym
Chicken fried rice 350g
klasyczny tajski ryż smażony z kurczakiem, jajkiem i warzywami
Lamb curry 350g
jagnięcina duszona z papryką, pomidorami i cebulą w bogato przyprawionym sosie podawana z pieczywem naan i sałatką
Zupy
Wonton 220ml
zupa z pierożkami wieprzowymi
Tomata shorba 200ml
zupa krem ze świeżych pomidorów z ziołami
Desi chinese chicken and egg spicy soup 200ml
ostra indochińska zupa z kurczakiem, jajkiem i warzywami
Tom yam kung 240ml
ostro-kwaśna zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym
Dodatki
Plain rice basmati 150g
wykwintny aromatyczny ryż indyjski basmati
Garlic butter naan 1szt.
podpłomyki pszenne z pieca tandoor z dodatkiem czosnku, przypraw i masła
Sos chutney 50g
Sos chillis 50g
Tandoori roti 1szt.
podpłomyk z pieca tandoor z mąki razowej
Naan 1szt.
podpłomyki pszenne pieczone w piecu tandoor
Paneer onion kulcha 1szt.
podpłomyki nadziewane serem i cebulą