
Browar Stara Komenda
1246 recenzji
Menu
Przekąski
Pajda wiejskiego chleba
ze smalcem, skwarkami i ogórkiem kiszonym
Paprykarz z dorsza
podawany z pajdą wiejskiego chleba i korniszonami
Deska serów długo dojrzewających
brie, camembert, ser pleśniowy, ser wędzony, oliwki, orzechy włoskie, żurawina, krakersy
Frankfurterki z grilla 2 szt.
na zasmażanej kapuście z sosem curry i pajdą wiejskiego chleba
Tatar z polędwicy wołowej
z żółtkiem, cebulką, marynowaną pieczarką, ogórkiem kiszonym i pieczywem
Śledzik bałtycki
z marynowanymi grzybkami i czerwoną cebulą, podawany z pieczywem
Deska swojskich kiełbas
z wypiekanym na miejscu pasztetem, pajdą chleba i musztardą
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe na sosie kurkowym
podawane z opiekanymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw
Placek Lotaryński Wiejski
z kiełbasą, cebulą, ogórkiem kiszonym, pomidorem, żółtym serem czosnkiem i szczypiorkiem, sos jalapeno
Podchmielona golonka dla dwojga
podawana na zasmażanej kapuście, z wiejskim chlebem, ćwikłą i chrzanem
Stek z rostbefu grillowany na ogniu
podawany z opiekanymi ziemniaczkami, kolbą kukurydzy glazurowaną masełkiem czosnkowym i pikantnym sosem jalapeno
Placek Lotaryński Szpinakowy
z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem lazur
Karkówka po szczecińsku
zapiekana z musztardą i kiszonym ogórkiem, podawana z opiekanymi ziemniaczkami, sosem czosnkowym i sałatką z warzyw sezonowych
Placek Lotaryński Pikantny
z boczkiem, serem pasterskim, cebulą, ostrymi papryczkami
Żeberka w sosie miodowo-piwnym
podawane z kopytkami i sałatką z polskimi marynatami
Sałatki
Sałatka Flotylla
z grillowanym łososiem, avocado, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami, rucolą i sosem vinaigrette
Sałatka Orzechowa
z kruchymi sałatami, serem pleśniowym, orzechami włoskimi w miodzie, pomidorkami cherry i sosem vinaigrette
Sałatka z grillowanym kurczakiem
z kruchymi sałatami, ananasem, świeżymi warzywami i sosem miodowym
Sałatka Szefa
z grillowaną polędwiczką wieprzową, serem pleśniowym, granatem, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami i sosem malinowym
Zupy
Zupa morska
z dorszem i owocami morza, wiejski chleb
Gulaszowa z pieczoną papryką
z pieczoną papryką, wiejski chleb
Żurek z białą kiełbasą
z grzybami leśnymi i jajkiem, wiejski chleb
Pierogi
Piecuchy szpinakowe
z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem lazur (4szt.)
Piecuchy mięsne
z kaszą gryczaną i wieprzowiną, pikantny sos jalapeno (4 szt.)
Piecuchy serowe
z mozzarellą, serem pleśniowym, serem wędzonym i sosem żurawinowym (4szt.)