
Dim Sum Garden OVO
2955 recenzji
Menu
Przystawki
Pierożki z kurczakiem 6 szt.
z nepalskimi przyprawami
Pierożki miesiąca (marzec) 6 szt.
Kaczka, cukinia, seler naciowy
Pierożki z kaczką po pekińsku 6 szt.
z sosem hoisin
Crispy rolls z kaczką
chrupiące sajgonki z kaczką, z sosem śliwkowym/sweet chilli
Kimchi
pikantna, marynowana kapusta pekińską z rzodkiewką, chilli oraz czosnkiem
Smażony boczek
kawałki pieczonego, następnie smażonego boczku podane z tajskim sosem chilli-kolendra
Smażony pak choi
kapusta pak choi z dodatkiem kiełków fasoli mung oraz grzybów, smażone z czosnkiem, imbirem i olejem sezamowym
Edamame
gotowana na parze, następnie podsmażana na maśle fasolka edamame z solą i sezamem oraz sosem sojowo-sezamowym
Dania główne
Mango curry
aromatyczne danie z warzywami, kolendrą i migdałami w sosie z mango, mleka kokosowego i czerwonego curry - delikatnie pikantne, słodkie i kremowe; podawane z ryżem jaśminowym
Klasyczny smażony ryż
ryż jaśminowy smażony po chińsku z jajkiem oraz warzywami, podawany ze szczypiorkiem i prażoną cebulką
Pierożki z warzywami 6 szt.
z jajkiem i grzybami (w bezglutenowym cieście)
Lunch zupa i danie główne
Pad thai
smażony makaron ryżowy z jajkiem, cebulą, kiełkami, marchewką, orzechami i kolendrą, z sosem na bazie tamaryndowca
Filet z kaczki po pekińsku w chrupiącej panierce
plastry delikatnego i soczystego mięsa z kaczki po pekińsku, w chrupiącej panierce ze słodkim sosem, warzywami, migdałami oraz ryżem jaśminowym
Żeberka słodko-kwaśne
miękkie kawałki żeberek wieprzowych w gęstym sosie słodko-kwaśnym, podawane z ryżem oraz sałatką
Smażony bakłażan z tofu
smażone kawałki bakłażana i tofu w aromatycznym słodko-kwaśno-ostrym sosie z czosnkiem, imbirem, suszonymi pomidorami, kolendrą i orzechami ziemnymi; podawane z ryżem jaśminowym
Zupy
Lunch zupa i danie główne
Zupa kimchi z wieprzowiną
zupa na bazie koreańskiej, marynowanej kapusty kimchi, pikantno-kwaśna, podawana z cienko pokrojonymi plastrami wieprzowiny oraz tofu (400 ml)
Laksa
kremowa zupa na mleku kokosowym, pełna przypraw azjatyckich, podawana z makaronem ryżowym i kolendrą (400 ml)
Słodko-ostra syczuańska
lekki bulion mięsny o pikantno-słodkim smaku podawany z wołowiną, kapustą pak choi i grubym makaronem ryżowym
Rosół wonton
tradycyjny mięsny wywar gotowany wiele godzin z pierożkami wonton, grzybami mun i shiitake, makaronem sojowym oraz jagodami goji (400 ml)