Gamardżoba
315 recenzji
Menu
Przystawki
Mini Chinkali z cielęciną 250g
6 szt. mini pierożków chinkali nadziewanych cielęciną podawane z sosem śmietanowym
Zapiekane pieczarki 200g
zapiekane pieczarki z serem, świeży koperek
Pchali z bakłażana 180g
3 rodzaje pasty z warzyw (łagodna, ostra, czosnkowa) podawana z gruzińskim chlebkiem
Roladki badridzani 200g
roladki z bakłażana nadziewane pastą orzechową
Deska serów 240g
3 rodzaje serów (gruziński surguni, ukraińska bryndza, bułgarski wędzony) podawane z granatem, orzechami włoskimi i miodem
Dania główne
Czaszuszuli 400g (pikantne)
gulasz z mięsa wołowego, pomidory, cebula, posypane kolendrą
Chaczapuri Kubdari 350g (pikantne)
okrągły placek nadziewany mięsem wieprzowo-baranim i mieszanką ziół
Chinkali z serem
mieszanka serów, śmietanka
Chaczapuri Chabizgina 350g
okrągły placek nadziewany serem bryndza i ziemniakami
Chaczapuri Mengerel 350g
okrągły placek nadziewany mieszanką serów
Adżar z serem i kurczakiem 350g
placek w kształcie łódki nadziewany serem, kurczakiem, szczypiorkiem i sosem sacabelia
Chaczapuri Adżar z serem i szpinakiem 350g
placek w kształcie łódki, nadziewany mieszanką serów i szpinakiem
Lunch
Sałatki
Sałatka z wołowiną 350g
pieczony bakłażan, cukinia, słodka papryka, ser, kolendra, wołowina
Sałatka gruzińska 350g
pomidory, ogórek, cebula, pasta orzechowa
Zupy
Zupa Czichirtma 400ml
Gruziński rosół zagęszczony jajkiem, gotowany na warzywach i całej kurze
Lobio Imerytyńskie 400 ml
zupa krem, gotowana na czerwonej fasoli, podawana z chipsem bekonowym
Zupa Charczo 400ml (pikantna)
pikantna zupa, wołowina, ryż, kolendra
Dodatki
Chlebek gruziński 180g
Zapiekane ziemniaki 200g
Kiszonki 200g
biała kapusta marynowana w soku z czerwonego buraka, kiszona kapusta i ogórki kiszone
Sosy
Sos adżika 50g (pikantny)
ostry
Sos tatarski 50g
Sos czosnkowy 50g
Sos sacabelia 50g
sos pomidorowy
Sos rehani-tkhili 50g
sos bazyliowo-orzechowy
Desery
Tarta pelamushi 160g
kruche ciasto z musem z winogron
Miodownik 160g
ciasto przekładane kilkukrotnie miodem, kremem budyniowym i kajmakiem