Kisiel
986 recenzji
Menu
Śniadania
Tost francuski z bananami i boczkiem
chałka maślana w masie ze śmietanki kremówki i jaj, karmelizowane banany, boczek, polewa kokosowo-karmelowa
Wegańskie śniadanie
hummus, guacamole, pieczarki w pesto pietruszkowym, fasolka w sosie pomidorowym, pieczywo rzemieślnicze
Tost francuski owocowy
chałka maślana w masie ze śmietanki kremówki i jaj, krem mascarpone, owoce sezonowe, syrop z agawy
Tost francuski wegański orzechowy
chałka wegańska w masie z tofu, płatków owsianych i mleka roślinnego, masło orzechowe, sos malinowy, karmelizowane orzechy ziemne
Tost francuski wegański kokosowy
chałka wegańska w masie z tofu, płatków owsianych i mleka roślinnego, wegański karmel kokosowy, wiórki kokosowe, sos malinowy
Dania główne
Kanapka boczniak
Pieczywo maślane, pasta z groszku i orzechów ziemnych, panierowane boczniaki, marynowane juliennes z marchwi i ogórka, wegański sos mayo sriracha, szczypior.
Pajda z burratą i pesto
Pesto bazyliowe, burrata, salsa z pomidorków, cebuli, cukinii, papryki, balsamico, pieczywo rzemieślnicze, sałatka ze świeżych warzyw podawana z autorskim sosem winegret i słonecznikiem.
Bananowy bowl
bezglutenowa wegańska granola, kurkumowe smoothie z banana i jogurtu kokosowego, czipsy kokosowe, chia, krem orzechowy
Makaron Bolognese
makaron rigatoni, wołowe bolognee z dodatkiem zielonego groszku, parmezan
Full English
2 jaja sadzone, 2 frankfurterki, boczek, fasolka w sosie pomidorowym, pieczarki w pesto pietruszkowym, pieczywo rzemieślnicze
Jaglanka
płatki jaglane, płatki ryżowe, amarantus, liofilizowane owoce, sos malinowy, rodzynki, cynamon, owoce sezonowe, mleko do wyboru
Pajda łosoś
Wędzony łosoś Mowie, pół awokado, serek z wasabi, cytryna, sezam, fasolka edamame, 2 jaja poche, pieczywo rzemieślnicze, szczypior, sałatka ze świeżych warzyw podawana z autorskim sosem winegret i słonecznikiem.
Racuchy z jabłkami
sos malinowy domowej roboty, jogurt grecki, miód
Sałatki
Sałatka cobb
kurczak, bekon, mix sałat, awokado, ogórek, cebula, pomidorki koktajlowe, ser pleśniowy, papryka, sezam, dressing jogurtowo-musztardowo
Pajda awokado
guacamole domowej roboty, 2 jaja poche, pomidorki koktajlowe, karmelizowana cebula, pieczywo rzemieślnicze, sumak, sezam, sałatka ze świeżych warzyw podawana z autorskim sosem winegret i słonecznikiem
Makarony
Makaron Bolognese
makaron rigatoni, wołowe bolognee z dodatkiem zielonego groszku, parmezan
Desery
Tost francuski z bananami i boczkiem
chałka maślana w masie ze śmietanki kremówki i jaj, karmelizowane banany, boczek, polewa kokosowo-karmelowa
Tost francuski owocowy
chałka maślana w masie ze śmietanki kremówki i jaj, krem mascarpone, owoce sezonowe, syrop z agawy
Tost francuski wegański orzechowy
chałka wegańska w masie z tofu, płatków owsianych i mleka roślinnego, masło orzechowe, sos malinowy, karmelizowane orzechy ziemne