Menu
Przekąski
Carpaccio z marynowanego schabu
z imbirem, pieprzem marynowanym, olejem truflowym i rukolą
Wątrobka w winie z grzankami
podsmażana z białym winem, jabłkiem i czerwona cebulą, podawana z pieczywem
Dania główne
Makaron z grzybami leśnymi
z makaronem spaghetti, śmietanowym sosem grzybowym z cebulą, parmezanem i natką pietruszki
Nuggetsy z kurczaka
z frytkami i swieza salatka
Vege kotlety mielone z soczewicy
z puree ziemniaczanym i surówka z ogórkiem, cebulą i imbirem
Pierogi z mięsem wieprzowym 8szt.
okraszone cebulką
Sandacz na szpinaku
ze śmietaną i pęczakiem z warzywami
Pierogi z kapustą i grzybami 8szt.
Jesienne curry dyniowe z tofu
na mleczku kokosowym, ze szpinakiem, ostrymi papryczkami i ryżem
Placek ziemniaczany ze szpinakiem
ze smietana, czosnkiem, cebula i serem
Sałatki
Sałatka z karmelizowaną wątróbką i owocami
z kremem balsamicznym
Sałatka ze smażonym serem bałkańskim
z papyką, mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą i sosem vinaigrette
Sałatka z pieczonym burakiem i serem bałkańskim
z sałatą, orzechem włoskim, cebulą i sosem vinaigrette
Zupy
Zupa gulaszowa
Zupa pomidorowa
z makaronem, włoszczyzną i śmietana
Barszcz czerwony z krokietem vege
z warzywami, serem i pieczarkami
Zupa rybna
z rybami słodkowodnymi, pulpetami rybnymi i warzywami julienne
Chłodnik z botwinki
z jajkiem i koperkiem