
Mała Tumska
1135 recenzji
Menu
Dania główne
Stek z polędwicy wołowej
podany z frytkami, masłem czosnkowo-ziołowym, zieloną sałatką ze świeżymi warzywami i sosem winegrette
Naleśniki gryczane na cydrze 2 szt.
zapieczone w piecu z serem mozzarella (1 szt. z boczniakami i 1 szt. ze szpinakiem)
Pieczone małże nowozelandzkie
z czosnkiem i zieloną pietruszką, podane na ciepło z bułeczką domowego wypieku, z rukolą i parmezanem
Panierowana pierś z kurczaka
zapieczona z sosem marinara i serem mozzarella, podana z frytkami i sałatami z sosem vinegrette
Boczniak zapiekany w sosie śmietanowym
z parmezanem i pietruszką, podany z ciepłą bułeczką domowego wypieku
Hamburger wołowy z kozim serem
podany w bułce z sosem bbq, kozim serem, konfiturą z czerwonej cebuli i frytkami
Hamburger wołowy z boczkiem i plastrem sera
podany w bułce z sosem bbq, ostrym sosem i frytkami
Cheeseburger
podany w bułce z sosem bbq oraz czosnkowym i frytkami
Sałatki
Grillowany ser halloumi
podany na liściach sałaty rzymskiej z sosem truskawkowym, prażonym słonecznikiem, owocami leśnymi, grillowaną cebulą i pomidorkami koktajlowymi
Sałatka Panierowane kawałki kurczaka
serwowane na liściach sałaty, z pomidorkiem koktajlowym, świeżym ogórkiem i sosem miodowo-musztardowym
Sałatka Cezara Cardiniego
z grillowaną piersią kurczaka, parmezanem, grzankami, jajkiem i sosem anchovies
Sałatka Grillowana polędwica wołowa
podana na zielonych sałatach z sosem miodowo-balsamicznym, niebieskim serem pleśniowym, rukolą, świeżą gruszką i owocami
Sałatka Wątróbki drobiowe z patelni
podlane winem, z czerwoną cebulą, pomidorami i owocami leśnymi, podane na zielonych sałatach z sosem truskawkowym
Zupy
Krem z warzyw sezonowych
Pikantna zupa rybna z dorsza i łososiem
z pomidorami, papryczką chilli i koperkiem, podana z małżą i pszenną bułką domowego wypieku
Rosół z kaczki
z ravioli z kaczką i majerankiem
Makarony
Spaghetti gryczane soba z polędwiczką wieprzową
z suszonymi pomidorami, boczniakiem, papryczką chilli, sosem śmietanowym i parmezanem
Spaghetti gryczane soba z kurczakiem
z cukinią, jarmużem, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą, parmezanem i czosnkiem
Tagliatelle z kurkami
z suszonymi pomidorami, natką pietruszki, kozim serem, oliwą i rukolą
Dodatki
Pieczone ziemniaki
Frytki
Ryż jaśminowy
Puree ziemniaczane
Ketchup
Majonez
Sos ostry
Sos czosnkowy
Desery
Beza Pavlova
z kremem mascarpone i leśnymi owocami
Creme brulle
Gorące ciastko czekoladowe z płynącym środkiem
podane z domowym sorbetem z pomarańczy i mango
Sernik waniliowy
podany z malinami w syropie i sosem czekoladowym