Monal Restauracja Nepalsko-Indyjska
1020 recenzji
Menu
Przystawki
Harabara kebab
kotlety warzywne: ziemniaki, kalafior, zielona fasolka, brokuł, marchewka
Pakora
panierowane w cieście z mąki z ciecierzycy i indyjskimi ziołami
Papadum 2 szt.
Aloo chat
ziemniaki smażone ze świeżymi pomidorami i sosem z chat masala
Veg Samosa 2 szt.
smażone na chrupko pierożki nadziewane ziemniakami, zielonym groszkiem, orzechami wraz z przyprawami
Onion bhaji
krojona cebula obtoczona w mące z ciecierzycy i smażona na głębokim tłuszczu
Chicken lollipop 6 szt.
chrupiące marynowe frytki z kurczaka z przyprawami
French Fries 250g
chrupiące frytki z ziemniaka z ketchupem
Dania główne
Balti Dal
żółta soczewica z kminem, pomidorami, cebulą, czosnkiem i imbirem
Butter Naan
indyjski chleb, podawany z masłem
Mango Korma
śmietana z mango, orzechami nerkowca i aromatycznymi przyprawami z mlekiem kokosowym
Balti
sos pomidorowo-cebulowy z gorczycą, suszonymi liśćmi curry, masłem i śmietaną
Ryż
ryż basmati gotowany z goździkami i kardamonem
Garlic Chicken Tikka 8 szt.
pierś z kurczaka marynowana w przyprawach z pastą czosnkową
Dal tadka
soczewica z pastą czosnkowo-imbirową gotowana w sosie pomidorowym z przyprawami
Kadai
danie z papryką w sosie pomidorowym z prażonymi nasionami kolendry
Zupy
Zupa gorąca i kwaśna
pikantno-kwaśny bulion na ciemnym sosie sojowym
Zupa Dal
soczewica z ziołami indyjskimi
Zupa Tom Kha
tajska pasta z mlekiem kokosowym podawana z makaronem ryżowym
Zupa z kurczaka
świeże posiekane kawałki kurczaka w wywarze z dodatkiem indyjskich ziół i śmietany
Zupa Pomidorowa
sos pomidorowy doprawiony indyjskimi ziołami i śmietanką
Nepali Thukpa
makaron z zupą, warzywami oraz przyprawami z Nepalu
Zupa Tom Yum
zupa tajska przygotowywana na bulionie podawana z makaronem ryżowym
Makarony
Chowmein
czosnek, imbir oraz smażony makaron z warzywami i przyprawami z nepalu
Dodatki
Raita
deep na bazie jogurtu
Plain Naan
indyjski chleb z ciasta z białej mąk
Desery
Gulab Jamun
słodkie kulki (2 szt.) z ciasta mlecznego w proszku w syropie kardamonowym
Gajar haluwa
puree z marchewki gotowanej w mleku ze śmietaną, orzechy nerkowca, rodzynki oraz kardamon