
Pha Tha Thai
271 recenzji
Menu
Przystawki
Poh Pia
sajgonki z ciasta pszennego z domowym farszem z kapusty, marchewki, grzybów mun, pora oraz makaronu sojowego (4 szt.), podawane z sosem sweet-chili
Gai Tod
chrupiące skrzydełka z kurczaka po tajsku (4 szt. dwa ramiona i przedramiona) marynowane 24h, podawane z sosem sweet-chili
Dania główne
Khao Pad
Łagodny ryż jaśminowy smażony z jajkiem z dodatkiem kapusty pekińskiej, marchewki, szpinaku pomidorków koktajlowych, cebuli, ogórka oraz kolendry
Satay
marynowane w paście tamaryndowej i przyprawach curry szaszłyki z polędwiczek z kurczaka podawane z sosem orzechowym (3 szt.)
Pad Kra Pao
Siekane mięso w wyczuwalnie ostrym sosie sojowo-ostrygowym ze świeżą tajską bazylią, czosnkiem i chili z dodatkiem fasolki szparagowej, białej cebuli, podawane z ryżem jaśminowym i jajkiem sadzonym
Red curry
Intensywne czerwone curry na bazie mleczka kokosowego, z dodatkiem pędów bambusa, cukinii, papryki, ananasa oraz bazylii. Całość podawana z ryżem jaśminowym
Kao Na Ped
Pierś z kaczki w ciemnym, gęstym sosie sojowym z dodatkiem sałaty pak choi, kapusty pekińskiej, marynowanego imbiru, białego sezamu oraz kolendry, podawane z ryżem jaśminowym
Massaman curry
Curry na bazie mleczka kokosowego o korzennym smaku przypraw cynamonu, kardamonu, anyżu, z dodatkiem słodkich ziemniaków, marchewki, cebuli, orzechów nerkowca i orzechów ziemnych, podawane z ryżem jaśminowym
Goong Tempura
Krewetki w tempurze ( 5 szt.) podawane z sosem oriental-mayo
Pad Thai
Makaron ryżowy w sosie na bazie owoców tamaryndowca i cukru palmowego z jajkiem, z dodatkiem marchewki, czerwonej cebuli, orzechów ziemnych, kiełek fasoli mung oraz szczypiorku
Sałatki
Sałatka Yum Mamuang
sałatka mango z kwaśnym oraz wyczuwalnie ostrym dressingiem na bazie sosu rybnego i soku z cytryny. mango, czerwona cebula, marchewka, pomidorki koktajlowe, orzechy ziemne, szczypiorek
Zupy
Zupa Khao Soi
Pochodząca z północnej części Tajlandii zupa curry na bazie mleczka kokosowego, podawana z makaronem pszennym typu ramen, chrupkim won-ton, kapustą marynowaną, kolendrą i szczypiorkiem (650g)
Tom Yum
Zupa na bazie mleczka kokosowego, pasty tom yum, trawy cytrynowej, galangalu i liści kafiru, delikatnie ostra z dodatkiem boczniaków, czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych, szczypiorku oraz kolendry (350 ml)
Zupa Keaw Naam
Jasny, łagodny bulion z pierożkami won-ton z farszem drobiowym, podany z kapustą pekińską, kiełkami fasoli mung, marynowanym czosnkiem, kolendrą i szczypiorkiem
Zupa Kway Tiao Tom Yum
Większa wersja zupy Tom Yum, wzbogacona o makaron ryżowy lub sojowy, kiełki fasoli mung, gotowane jajko, limonka, chili, orzeszki ziemne, chrupki won-ton, prażony czosnek (650g)
Tom Kha
Zupa na bazie mleczka kokosowego, pasty tom kha, trawy cytrynowej, galangalu i liści kafiru, łagodna i delikatnie kwaśna, z dodatkiem boczniaków, czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych, szczypiorku, kolendry oraz oliwy chili (350 ml)
Zupa Guay Tiew Ruea
Ciemny mięsny, intensywny i lekko słony bulion podawany z makaronem ryżowymi, pak choi, prażonym czosnkiem, kiełkami fasoli mung, kolendrą i szczypiorkiem, do wyboru nóżka z kurczaka lub długo gotowana wołowiną (650g)
Makarony
Makaron Pad See Ew
Makaron jajeczny w ciemnym sosie sojowo-rybnym z jajkiem, z dodatkiem pak choi, brokuła, marchewki, prażonego czosnku, czarnego pieprzu oraz kolendry
Desery
Mango Sticky Rice
Deser z kleistego ryżu, mleka kokosowego i owoców mango