Restauracja Na Uboczu
572 recenzji
Menu
Przystawki
Brioszka z szarpaną wieprzowiną
Arancini z parmezanem 120g
Z sosem serowym i ziemią jadalną
Tatar ze świeżego łososia
z kaparami, majonezem wasabi i marynowaną czerwoną cebulą
Płatki wołowiny na grzance z focacci
z palonym serem, kolendrą i oliwą cytrynową
Knedel ziemniaczany
z wędzonym twarogiem i kwaśną śmietaną
Dania główne
Penne z sosem pomidorowym
z klopsikami warzywnymi lub mięsnymi
Makaron papardelle z marynowaną wieprzowiną 450g
z grzybami shimeji, sosem sojowym i sezamem
Polędwiczka z dorsza 400g
z bezami ziemniaczanymi i ragout warzywnym
Halibut z pieca 400g/150g
z ratatouille warzywnym z masłem szałwiowym i parmezanem
Kurczak po amerykańsku 300g
z frytkami i białą kapustą
Pierś z kaczki 500g
z puree buraczkowym z sosem piernikowym, groszkiem i chutney z jeżyn
Marynowany stek ze schabu 650g
Na puree musztardowym z sosem rozmarynowym i świeżymi warzywami
Grillowany kurczak supreme 400g
z puree ziemniaczanym, drobiowym demi - glace, zieloną oliwą i karmelizowaną marchewką
Sałatki
Mix sałat ze smażonymi warzywami 450g
z czosnkiem i zieloną oliwą
Sałatka z wołowiną 400g
z pieczonym burakiem i pesto z rukoli z orzechami
Sałątka z panierowaną wątróbką 450g
z musem rabarbarowym, chrustem z bułki i ogórkiem
Zupy
Consommé grzybowe z kluseczkami 300ml
Rosół 330ml
z kluskami półfrancuskimi
Kalmary a'la flaczki 330ml
Zupa rybna z kluseczkami 300ml
Krem z buraka 330ml
z pestkami i kozim serem
Zalewajka krakowska 330ml
z tłuczonymi ziemniakami i jajkiem poche
Makarony
Makaron papardelle z marynowaną wieprzowiną 450g
z grzybami shimeji, sosem sojowym i sezamem
Pierogi
Pierogi z wędzonym twarogiem i mozzarellą 400g
z okrasą lub kwaśną śmietaną
Pierogi z pęczotto ze szpinakiem i grzybami 400g
na sosie kurkowym
Desery
Krówka
Deser karmelowy
Blondie
Brownie z białej czekolady