
Restauracja Ratuszova
1989 recenzji
Menu
Przystawki
Śledź matjas
ziemniaki, marynowana cebula, ogórek kiszony, sos jogurtowy
Buratta
brioche, hummus, pomidory, jarmuż, czarne oliwki
Tatar z polędwicy wołowej
rzodkiew, kiszony czosnek, grzyby w occie, żółtko sous vide, majonez estragonowy, pieczywo żytnie z palonym masłem
Dania główne
Pieczony seler
palone masło, orzechy laskowe, ser dojrzewający z Golęczewa, sos demi glace warzywny z szałwią
Schab z kością
szare kluski, wędzona słonina, zasmażana kapusta kiszona z kminkiem, masło cebulowe
Pierogi z konfitowaną dziczyzną i kaszą gryczaną 5 szt.
sos "Robert" z wędzonym boczkiem, dereń, rozmaryn
Filet z sandacza
kremowy makaron grandine, por, cukinia, dynia, mięta
Karkówka wieprzowa
kluski śląskie, tarte buraczki z jabłkiem, sos z grzybami
Pół kaczki pieczonej z jabłkami
kapusta modra duszona z wiśnią i goździkami, puree z palonego jabłka, pyzy, sos z kaczki
Kotlet schabowy
puree ziemniaczane z cebulką, zasmażana kapusta kiszona
Ćwiartka (udko lub filet) kaczki pieczonej z jabłkami
kapusta modra duszona z wiśnią i goździkami, puree z palonego jabłka, pyzy, sos z kaczki - uwaga prosimy w uwagach napisać czy ma to być udko czy filet
Sałatki
Kruche sałaty z krewetkami 5 szt.
emilgrana, bekon, grzanki, pomidorki cherry, dressing a'la cezar lub miodowo musztardowy
Kruche sałaty z kurczakiem
emilgrana, bekon, grzanki pomidorki cherry, dressing a'la cezar lub miodowo musztardowy
Pieczone buraki z kozim serem
sałata rzymska, pomidory, gruszka piklowana, migdały z cynamonem, dressing śliwkowy
Zupy
Krem z pieczonych pomidorów
wędzony twaróg z Golęczewa, pesto z rukoli
Tradycyjny żurek na domowym zakwasie
biała kiełbasa, jajko, boczek wędzony, borowiki, świeżo tarty chrzan
Krem z pieczonej papryki
olej chilli, prażony słonecznik
Barszcz czerwony z kiszonych buraków
ziemniaki puree z chrzanem, chips z boczku, majeranek