U-Dżong
492 recenzji
Menu
Przystawki
Boczek roll 4 szt.
plastry boczku zawijane z grzybami i szczypiorkiem
Galbi tempura 350g
karkówka smażona na głębokim oleju
De pe-kotzi 3 szt.
boczek na patyku z szczypiorkiem w słodkim sosie
Gyoza z mięsem 4 szt.
smażone pierogi nadziewane mięsem wieprzowym
Padak jeon 400g
smażony koreański placek z porem i kurczakiem
Wakame 100g
wodorosty o lekkim słonym smaku
Gyoza z warzywami 4 szt.
smażone pierogi z nadzieniem warzywnym (por, grzyby, marchew)
Zupa miso 200ml
japońska zupa z pastą miso i wakame
Dania główne
Yugjeon
cienko krojona wołowina, delikatnie smażona na petelni
LA galbi
żeberka w słodkim sosie
Tangsuyuk
chrupiąca wieprzowina w słodko-kwaśnym sosie
Kanpunki
kawałki kurczaka w chrupiącej panierce w słodko-pikantnym sosie
The bap (chicken)
smażony ryż z kurczakiem i majonezem, podawany z bulionem osobno
Grillowana wieprzowina 1kg
obfita porcja grillowanego boczku, żeber i warzyw (marchew, cebula, papryka, cukinia, bakłażan)
Ozinger
potrawa z kalmarami o wyjątkowej teksturze i smaku
The bap (vegetable)
smażony ryż ze świeżymi warzywami (marchew, cebula, papryka, por)
Zupy
Jjamppong 900ml
zupa jjamppong z gęstym bulionem, owocami morza i makaronem
Doenjang 900ml
zupa na bazie sfermentowanej pasty sojowej (doenjang) z tofu
Boode 1500ml
pikantna, obfita zupa na bazie kimchi z kiełbasą, parówkami, makaronem, tofu oraz serem
Galbi tang
gęsty rosół z wołowiny z delikatnie gotowanymi żeberkami i róźnorodnymi warzywami (cebula, papryka, marchew), który tworzy głeboki, pełny smak
Soondudu 900ml
zupa z owocami morza i delikatnym tofu
Odeng 1200ml
ciepła i delikatna zupa z owocami morza, rybnym ciastem i ciastem ryżowym
Kimchi jjigae 900ml
tradycyjna koreańska zupa kimchi o głębokim, pikantnym smaku
Dodatki
Kimchi jjigae 900ml
tradycyjna koreańska zupa kimchi o głębokim, pikantnym smaku