Centralka Nowohuckie Bistro
406 recenzji
Menu
Przystawki
Placek z topinamburu
podawany z tatarem z czerwonych warzyw: papryki i suszonych pomidorów
Pstrąg wędzony na zimno
z kawiorem z czarnego czosnku, sosem yuzu i kwaśną śmietaną, pieczywo z oliwą ziołową
Gamberi alla catalana
krewetki smażone z hiszpańskim Chorizo na białym winie, bagietka z ziołowym majonezem
Dania główne
Policzek wołowy
wołowina sous vide w sosie z czerwonego wina, podawana na placku ziemniacznym
Maczanka po krakowsku
wolno pieczona karkówka wieprzowa w aromatycznym sosie z kminkiem, ogórkiem małosolnym i koprem na chlebie rzemieślniczym
Kopytka
smażone na masełku z owocami, bitą śmietaną i owocowym sosem (180g)
Makaron kokardki z sosem pomidorowym
podawane z pulpecikami cielęcymi i serem Pecorino
Risotto z borowikami
podawane z chrupiącym boczniakiem
Żeberka w miodzie
podawane z fasolką szparagową i frytkami z batata oraz z autorskim korzennym sosem
Sandacz
delikatny filet z sandacza na blanszowanym szpinaku z karmelizowaną cytryną i młodą marchewką
Bigos z pieczoną cielęciną
z wędzoną śliwką
Sałatki
Sałata cezar
sałata rzymska, kurczak sous-vide, boczek, sos Cezar z dodatkiem filecików Anchois
Sałata fuzja
sałata rzymska z krewetkami, granatem i malinowym sosem vinegrette
Sałata z kozim serem
sałata z grillowanym kozim serem, pieczonym burakiem i prażonymi orzechami włoskimi
Zupy
Żurek
żurek z jajkiem sous vide, białą kiełbasą, podawany z chlebem rzemieślniczym
Bulion z ravioli z kaczką
bulion wołowo-drobiowy z dodatkiem palonej włoskiej kapusty, ravioli z kaczką, oliwa bazyliowa
Francuska zupa cebulowa
na białym winie z bułeczką z ciasta francuskiego z serem Gruyere
Zupa grzybowa
z makaronem łazanki, z borowikami, podgrzybkami i boczniakami
Bulion
z marchewką i makaronem
Makarony
Spaghetti carbonara
spaghetti w kremowym sosie z pancettą, serem Pecorino i palonym pieprzem
Makaron kokardki z sosem pomidorowym
podawane z pulpecikami cielęcymi i serem Pecorino
Tagliatelle z kurczakiem
z tostowaną papryką i serowym sosem z Gorgonzoli, podawane ze świeżym szpinakiem
Burgery
Burger z serem i boczkiem
burger 200 g wołowiny z bekonem, serem Cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą, domowy sos BBQ lub majonez i keczup
Burger z wołowiną
z serem cheddar, pomidorem, ogórkiem i sosami: majonezem i ketchupem
Burger z panierowanym serem
burger 200 g wołowiny z panierowanym serem Mimolette, bekonem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą, domowy sos BBQ lub majonez i keczup
Burger z panierowanymi filecikami z kurczaka
z serem cheddar, pomidorem, ogórkiem i sosami: majonezem i ketchupem
Dodatki
Frytki stekowe z sosem bbq (150g)
Frytki z batata z ziołowym aioli (150g)
Desery
Tiramisu
krem mascarpone z kawowymi biszkoptami i temperowaną czekoladą
Napoje bezalkoholowe
Funky Fluid Free Gelato Berries & Cream 0,5l
bezalkoholowe kwaśne piwo z maliną, porzeczką, piankami marshmallow i wanilią
Funky Fluid Lager 0,5l 4,5%
to piwo oferuje pełne ciało i dobrze zintegrowane nuty słodu oraz subtelne akcenty chmielowe